Waarom handgemaakte sieraden weer helemaal hip zijn 

Waarom handgemaakte sieraden weer helemaal hip zijn 

Een paar jaar geleden verkozen we nog massaproductie over handwerk. Er zijn nog steeds honderden modeketens waar je terecht kunt voor een setje goedkope hippe sieraden. Toch vindt er een verschuiving plaats naar handwerk. Handgemaakte sieraden zijn in 2021 weer helemaal terug van weggeweest. Maar waarom eigenlijk? 

Unieke sieraden 

Handgemaakte sieraden zijn uniek. Doordat ze met de hand gemaakt worden, is niet een sieraad precies hetzelfde. Bovendien kunnen er veel minder tegelijk worden gemaakt, tegenover duizenden sieraden bij een massaproductie. Je komt dus niet snel iemand op straat tegen met exact hetzelfde kettinkje om. Dit is iets waar we steeds meer waarde aan hechten. 

Duurzaam en fairtrade 

We zijn ons steeds bewuster van de arbeidsomstandigheden aan de andere kant van de wereld. Steeds vaker gaat onze voorkeur uit naar fairtrade en duurzaamheid. De grote modeketens laten sieraden maken van materialen die erg vervuilend zijn. Daarbij komt dat deze sieraden vaak niet eerlijk gemaakt worden. Vind je dit belangrijk, dan kies je al gauw voor handgemaakte sieraden. Bij handgemaakte sieraden is het proces namelijk veel transparanter.  

Personaliseren  

Handgemaakte sieraden kun je eenvoudig laten personaliseren. Je kunt er bijvoorbeeld je naam op laten graveren of een bijzondere datum. Leuk voor jezelf, maar ook leuk om cadeau te doen! Daarnaast kun je handgemaakte sieraden veel beter op maat laten maken. Ideaal voor als je geen ‘gemiddelde’ vingers of polsen hebt!  

Hogere kwaliteit  

Omdat de sieraden met de hand gemaakt worden, is er vaak beter toezicht op de kwaliteit van het sieraad. Het sieraad wordt met meer aandacht gemaakt en er wordt beter nagedacht over het gebruikte materiaal. Daar profiteer je van als klant, want het sieraad blijft langer mooi als het is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Ook hoef je je minder zorgen te maken dat het slotje morgen afbreekt, of je je hangertje ineens verliest. Je betaalt er misschien iets meer voor, maar dit betaalt zich dubbel en dwars terug in de duurzaamheid van de sieraden.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.